top of page

DUSHI CURACAO

Zo'n 12 jaar geleden waren wij in Curacao maar oei oei wat is er veel veranderd! Ten goede, en niet alleen op culinair gebied, maar er is veel opgeknapt, buurtjes zijn tot leven gekomen en jonge energieke ondernemers laten Curacao stralen!

Ik was niet heel lang op Curacao, dus moet zeker nog teruggaan voor some unfinished business, maar hier in een notendop wat te doen en vooral niet te missen als je op dit prachtige eiland bent:


Slapen bij BIJBLAUW is een aanrader; ruime kamers, allervriendelijkst personeel en in een centrale buurt Pietermaai. Naast hun hotel zit een heerlijk tentje voor early koffie en yummie cakes, La Reina. Verder heb ik alle strandjes richting de Westpunt afgestruind met mijn snorkelsetje en you can't go wrong! Heel bijzonder om met de schildpadden te zwemmen en in stilte te genieten van al het schoons onderwater. Diving kan natuurlijk ook ten overvloede, alhoewel je dan volgens mij nog beter bent in zustereiland Bonaire, half uurtje vliegen (zo'n 180-240 US dollar). Strandjes die ik heel bijzonder vond waren Daaibooi beach (op zaterdag kookt hier een vrouw typische maaltijd met kakelverse vis die op de BBQ gaat), Kokomo Beach (heeft ook een heerlijke lunchkaart), Coral Beach en Pirate Bay.


Maar naast het snorkelen en duiken zijn er nog een paar CAN'T MISS zaken op het lijstje: Dinner in the Field by Helmi Smeulders (en vergeet dan ook vooral niet haar fantastische boek te kopen....en te laten signeren!!) waar je op een bijzondere lokatie van de moderne Caribische keuken zult genieten. Dorine van den Elzen, ook wel de wijnjuf genoemd, is DE wijnkenner van het eiland en verzorgt cursussen met food pairing! Verder is een Tour door DUNDU Tours een echte aanrader! Of de walking tour door Otrobanda of de culinaire wandeling door Otrobanda waar je bij de mensen thuis echte homemade gerechtjes proeft van het eiland. De gids is super energiek, bezit bergen met kennis die ze met enorme passie overbrengt. En last, maar zeker niet least....Lionfishing met Lisette Keus. De lionfish bedreigt het koraal en de vispopulatie, en de regering heeft de jacht vrijgegeven om op deze ongewenste exoot. En Lisette, ook wel koraalduiveljager genoemd, heeft hier haar businsess van gemaakt: niet alleen neemt ze je mee op jacht, ze verkoopt de vis aan de horeca en maakt van de delen van de vis juwelen. Is dat niet bijzonder?


Dan ter afsluiting nog wat culinaire tips: de Visserij, en ik raad hier echt de tonijn aan, de Funchi friet (soort polenta frietjes) en een Brasa bier...Vroeg (17.30!:) scheelt enorm in de rij staan, maar ze zijn snel en efficient, dus zowieso het wachten waard! Restaurant Soi 95 is easy going Aziatisch eten. Ik vond de crispy pork belly met kimchee heerlijk! Nr 10 is een lekker lunchtentje, family-run en heelrijk in de tuin vertoeven; ik had de tuna taco en die was pica dushi! Last but again not least: inspirerend Hofi Cas Cora. Van eigen land direct op tafel! Op zaterdag en zondag, BRUNCH van 9.00-15.00...Reserveren is over t algemeen erg aan te raden!


Kortom, genoeg reden om te boeken naar ons DUSHI eiland Curacao en te genieten!!Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page