top of page

MAGICAL MARRAKECH


Wie er nog niet is geweest, zet het op jouw lijst!!

Marrakech is magisch prachtig, vriendelijk, poetisch, onaantastbaar en avontuurlijk. In de medina verdwaal je al snel in de smalle straatjes van de oude stad. Maar daar is niets mis mee. Je valt van de ene verbazing in de andere. Van theeverkoper tot tapijtenwever. Van een kakelende kippenstal tot een henna-artiest. Je komt vanalles tegen. En na een dag drukte beland je weer in de oase die de Riad je biedt. Een rustplek achter de muren, daar waar alleen de vogels je eraan herinneren dat je niet alleen bent. Vervolgens maak je je klaar voor een ware hamman behandeling.Grove korrrel, stomend hokje en veelal een dame die haar vak grondig uitvoert. Als herboren glij je terug in de badjas, sip je aan je zoete muntthee en strijk je neer bij het zwembad. Als de scherming de stad weer opnieuw kleurt, struin je over de Djemaa El Fna: HET plein in Marrakech waar de actie is; food stands, slangenbezweerders, verkopers van alles en nog wat...Schuif aan bij any mini restaurant en je zit gebakken.

Waar kan je goed eten en slapen?

Kabana Rooftop Food & Cocktails: de naam zegt het al! een heerlijk dakterras waar goede cocktails worden geserveerd, en bestel vooral de gelakte octopus. To die for!

El Fenn: Een Riad voor de rich & famous, slechts 26 kamers. Een van de oprichters is Charlotte Brandson, ja ja, zusje van....De general manager komt uit Nederland, Willem Smit. Maar dat alles terzijde. Een waanzinnige plek om te brunchen op zondag (voor 14u) of 's avonds op het dakterras bij te komen van een drukke dag.

Comptoir: ietswat toeristisch maar een avond vol vermaak met belly dancers & life music. Heerlijk Marrokkaans eten en daarna gaat de DJ los!

Nomad: ook weer een fijne plek in alle hectiek even bij te komen. Goed voor lunch. Geen alcohol, so be prepared.

Les Jardins de la Koutoubia: een heerlijke Riad om te verblijven in Marrakech. Concierge Bouiski helpt je graag met reserveringen of what not more. Super centraal. Het hotel heeft meerdere zwembaden en een spa to die for!

Les Jardins de la Medina: super Riad om te vertoeven, zeer centraal. Fijne bar en een goed restaurant. Klein knus gevoel, zeer behulpzaam personeel. Mooie ruime kamers. In de tuin met tallozze sinaasappelbomen is een heerlijk zwembad.

Wil je nog onder begeleiding op pad met een gids? Mandy Sinclair neemt je mee naar alle bijzondere plekjes. Mandyinmarocco.com


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page