HALLO SURINAME !!

February 27, 2020

Suriname kwam spontaan op het reisprogramma van Lavinia, en wat kunnen verrassingen mooi uitpakken! We begonnen bij Jenny & Marcel die samen SUTOPIA Eco Family Resort runnen in Meerdorp, 15 min. buiten het drukke Parimaribo. Vanuit hier zijn wij de geschiedenis ingedoken van de plantages en WOW wat een vruchtbaarheid en mogelijkheden biedt moeder natuur in Suriname! 

Suriname is door haar koloniale geschiedenis een meltpot aan culturen, en dat maakt Suriname ook zo ontzettend bijzonder.

 

Bij SUTOPIA hebben wij onder leiding van Jenny de verschillende markten bezocht die Parimaribo rijk is; de Chineze markt, de Javaanse markt en de Centrale markt. Vervolgens zijn wij in de keuken aan de slag gegaan! Roti's roti's roti's! Roti kip, roti aubergine en aardappel, roti aardappel en kouseband. Maar dat niet alleen, ook Surinaams gesmoorde pompoen, samosa's, chutneys en een pindasaus to die for. 

 

Onze reis vervolgde zich in de binnenlanden waar wij een food tour kregen van Mandje door de jungle. Zo leerden wij over de helende werking van Kwasibita, de natuurlijke kleurstoffen in vruchten van bomen, knoflookbladeren, voedzqme vruchten en ga zo maar door...

 

 

 

 

 

 

Terug in Parimaribo hebben wij genoten van de vrolijke hectiek, de kleurrijke mensen, de prachtige gebouwen die de stad rijk is (en waar gelukkig stadsherstel werk maakt van herstel van de binnenstad), en de verschillende keukens die de stad biedt.

 

Kortom, Suriname heeft ons leven extra gekleurd en dragen wij een warm hart toe.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

February 27, 2020

February 13, 2020

January 1, 2020

September 2, 2019

September 2, 2019

February 23, 2017

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square